Ik heb een coach nodig

Een coach (ook wel counsellor/counselor of supervisor genoemd) is een professioneel begeleider, een gelijkwaardige partner, een trainer, een sparring partner.

Oplossingen & antwoorden: een coach heeft / geeft ze niet, maar begeleidt jou in het proces ernaartoe!

Door te luisteren, te observeren, nieuwe invalshoeken te bedenken, raad te geven, te adviseren, vragen te stellen, handreikingen te doen en je op een andere manier naar een situatie te laten kijken. En soms zelfs door advocaat van de duivel te spelen. Hierdoor kom je tot nieuwe inzichten, én ander gedrag.

Water1

Jij en je coach: het moet klikken!

Niet alleen je doel bepaalt welk type coach bij je past: nog belangrijker is ‘de klik’ die er moet zijn. De slagingskans van het coachingstraject wordt hier voor meer dan 50 procent door bepaald. Gecoacht worden betekent immers naar jezelf kijken; je moet je angsten en onzekerheden (durven) blootleggen.

Deskundige en gekwalificeerde coach van ASBR maakt het verschil!

  • De coaches van ASBR zijn gekwalificeerde deskundigen;
  • Ze hebben – naast de nodige opleidingen, trainingen en andere kwalificaties – vele jaren kennis en ervaring, onder ander bij opdrachtgevers in de bouw- en infrasector, industrie en techniek, scholen en zorginstellingen, gemeenten, provincies en andere overheidsinstellingen;
  • Ze hebben zich meerdere vormen van coaching eigen gemaakt en stemmen hun coachingsmethode af op jou, bijvoorbeeld door oplossingsgericht te coachen, of door te werken aan cognities om te komen tot een gedragsverandering.

Kwalificaties van de ASBR-coaches

Naast een vierjarige academische opleiding tot psycholoog, aangevuld met een tweejarig postmastertraject, hebben onze coaches een of meerdere ‘specialisaties’ binnen het werkveld:

  • Ze zijn NIP-geregistreerd (NIP: Nederlands Instituut van Psychologen) binnen het werkveld Arbeid & Gezondheid (Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Gezondheid) en/of Arbeid & Organisatie (Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie);
  • Ze hebben een BIG-registratie (Wet BIG: wettelijke registratie van beroepen in de gezondheidszorg);
  • Als NOLOC-erkend loopbaanprofessional (NOLOC: Vereniging voor Loopbaanprofessionals) bieden ze deskundige begeleiding via loopbaanadvies, outplacement, re-integratie of carrièrecoaching.

Daarnaast zijn ze aangesloten bij diverse netwerken en brancheorganisaties:

  • Ze hebben veel ervaring met het begeleiden van medewerkers van woningcorporaties binnen het project FLOW (Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties: sinds 1989 het scholings- en ontwikkelingsfonds voor alle woningcorporaties in Nederland);
  • Ze zijn aangesloten bij Stichting Veluwe Portaal, een branche-overstijgend HR-/bedrijvennetwerk dat fungeert als ontmoetingscentrum voor het delen van kennis en ervaring. met als uitgangspunt arbeidsmobiliteit.

Wil je eerst meer informatie ontvangen over coaching door ASBR?
Vraag dan vrijblijvend het Coaching-informatiepakket aan!

GRATIS aanvragen! Of neem direct contact op